Šport

Znan je razpored tekem na Švicbolu

Na letošnjem jubilejnem turnirju v floorballu, Švicbol 2010, je prijavljenih 10 ekip iz vseh koncev Gorenjske. Tako da se ponovno obeta zanimiv turnir. Poleg igralcev, je letos potrdila udeležbo tudi navijaška skupina Step iz Gorenje vasi, katera bo poskrbela za dodatno motivacijo na igrišču in pa hostese energijske pijače Red Bull. Vreme je tudi precej naklonjeno turnirju, tako da bo sončen in vroč dan. Za hrano in pijačo po poskrbljeno.

Prijavljene ekipe: Polanska Banda, Polanska Banda B, ŠDMH Zverine, Farjanovi, Hipiji, FBC Primskovške Zverine, Galiptarji, Zoltan, Trupla in Reflektorji.

Več informacij: Švicbol razpored.

Potek tekmovanja:
– V rednem delu se bo igralo 2. polčasa po 8 minut, vsak z vsakim v skupini.

– V nadaljnje tekmovanje (polfinale) se uvrstijo 4 ekipe, prvi dve iz vsake skupine.

– Ekipe so v skupini po prvem delu uvrščene glede na število doseženih točk ( zmaga 2 točki, remi 1 točka , poraz 0 točk )

– Če imata dve ekipi enako število točk se za razvrstitev upošteva najprej medsebojno tekmo, potem gol razliko, in v primeru še več danih in prejetih golov

Pravila igre:
Za 5. Turnir v floorballu ŠvicBol Poljane veljajo pravila FZS, razen pravil, ki jih posebej določi organizator, in sicer:

– Igrajo štirje igralci, vključno z vratarjem (mali goli).

– Ker se igra na asfaltni površini, vratar igra s palico. Vratarju je dovoljeno, da v vratarjevem prostoru brani z rokami in kleči na tleh ( pravilo 3. točk ) . Žogice ne sme prijeti, lahko jo samo odbije. Palico mora vedno imeti v rokah.

– Igra traja 2 x 8min ( polfinale in finale 2 x 10 min ) V rednem delu se ura ne ustavlja, razen v polfinalu in finale zadnji dve minuti.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *