Šport

Zaključen 7. kolesarski vzpon na Javorč

V soboto, 21. avgusta, je ŠD Sv. Urban pod streho spravil že sedmi kolesarski vzpon na Javorč. V lepem vremenu so se prireditve udeležili številni kolesarji, 67 jih je bilo, ki so se pomerili na zahtevnem vzponu proti koči na Javorču. Ciljno črto je prvi prečkal Miha Alič iz Lučin (ŠD Špik), ki je presenetil z odličnim časom 22 minut in 6 sekund ter le minuto zaostal za rekordnim časom vzpona, ki ga je pred štirimi leti postavil Goran Ikič iz Žirov. Miha je napadel v drugi polovici dirke ter prednost do cilja le še povečeval, tako da si je v zadnjih metrih vzel čas tudi za navijače in jih na svojevrsten način pozdravil. Drugo mesto je osvojil Primož Porenta (ŠD Bam.Bi), tretji pa je bil Boštjan Brelih (MBK Orbea).

Da z njimi ni češenj zobati, pa so pokazale tudi predstavnice nežnejšega spola, ki so se izvrstno borile in se enakovredno kosale s kolesarji. Slavila je Tadeja Žakelj iz Ledin, mlajša sestra rekorderke Tanje, ki je z gorskim kolesom postavila čas 32 minut in 50 sekund. Vse kaže, da Tadeja stopa po Tanjini poti. Za njo ta se uvrstili Laura Marolt (Horjul) in Ana Titan (ŠD Sv. Urban).

Pred kočo na Javorču je sledila podelitev priznanj najboljšim v dvanajstih starostnih kategorijah. Posebna pokala sta prejela zgoraj omenjena zmagovalca. Priznanja je podelil župan občine Gorenja vas – Poljane in poslanec državnega zbora Milan Čadež, ki je navzoče prepričal, da je v dobri kondiciji, saj se je tudi sam preizkusil na kolesu.

Pokrovitelji prireditve so bili: Rudnik Žirovski Vrh, Občina Gorenja vas – Poljane, Hiplex, Božičnik, Breza Commerce, Pralnica Mica Mohorič Irma, Topos Hotavlje, Avtoprevozništvo An

ton Kržišnik, Slikopleskarstvo Janez Špik, Avtomehanika Krmelj, Scott Proloco Trade, Stanovanjski servis MP, Gumi servis Boštjan Ferlan, Gostišče Jager, Slikopleskarstvo Silvo Poljanšek, Karmez Mezeg Drago.

Zahvala gre tudi oskrbniku koče na Javorču, Jerneju Lamprehtu, ki nam vsako leto odstopi prostor pred kočo ter Pavletu Čadežu, ki v nagradni sklad redno prispeva lastne čebelarske izdelke.

Kot vsako leto so časomerilci Timinga ŠD Poljane tudi letos vrhunsko opravili svoje delo. Brez zgoraj omenjenih ter številnih prostovoljcev, med njimi domačinov in gasilcev PGD Gorenja vas, prireditve v takšni obliki ne bi zmogli organizirati.

“Hvala vsem in se vidimo naslednje leto” je še povedal Blaž Možina, vodja tekmovanja.

In pa še celotni rezultati ter nekaj slikovnega materiala.

1 Comment

  1. Matej

    Bravo Miha! To pa dela trening!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *