Ostalo

Za Slovenijo so bile predčasne volitve leta 1992 največja napaka

V petek, 3. decembra 2010, je poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, g. Milan Čadež, v sklopu praznovanja 20-letnice plebiscita v Domu občine Gorenja vas – Poljane priredil poslanski večer, na katerega je kot sogovornika povabil brigadnega generala g. Antona Krkoviča.

Za začetek so si zbrani ogledail film z naslovom Enotni v zmagi in tako podoživeli trenutke iz časa slovenske osamosvojitve. Nato je sledil pogovor, ki ga je moderiral g. Čadež, general Krkovič pa je odgovarjal na zastavljena vprašanja. Kot je dejal general, kljub temu, da je takratna brigada Moris temeljila na prostovoljstvu in ni bila profesinoalna vojska, a so kljub temu bili profesionalci. Izpostavil je pomen brigade Moris kot enega ključnih akterjev pri slovenski osamosvojitvi. Povedal nam je, kako so ga hoteli fizično likvidirati, o ozadju afere Depala vas, procesu osamosvajanja Slovenije, raznih podtikanj in diskreditacij ipd.

G. Krkovič je ocenil tudi stanje v Sloveniji in ga označil kot zaskrbljujoče.  Po njegovem mnenju smo povsem skrenili z začrtane poti, vzdušje v državi je klavrno, nimamo nobene vizije za naprej. Rešitev vidi v vrnitvi v prvotno stanje, kot je bilo po osamosvojitvi in začeti znova ter pri tem ne iskati bližnjic in vmesnih poti. Po njegovm so bile ena izmed največjih napak predčasne volitve leta 1992, ko je Demos izgubil oblast, kar je ponazoril na primeru, da dojenčka že kmalu po rojstvu vzamejo njegovi materi.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *