Dogodki, Šport

Za 1€ na Blegoš in nazaj – KBK

Športno društvo Marmor Hotavlje v soboto 22. maja prireja tekmovanje v gorskem teku ali hoji.

Štart bo ob 9.00 v Kopačnici, vasici pod vznožjem Blegoša, od koder je za mnoge najlepši pogled na sam Blegoš, trasa proge pa se vije skozi Leskovico, do Ograd in naprej čez Mali Blegoš do vrha, kjer bo  tudi kontrolna točka.

Tekmovalci bodo pot nadaljevali navzdol mimo koče, proti Jelencem in nazaj skozi Ograde in Leskovico v Kopačnico, kjer bo cilj. Višinska razlika je 1060m vzpona in prav toliko spusta . Razdalja pa je 13,5 km.

Tekmovalci lahko uporabljajo tekaške palice. Časovni limit bo zaokrožen na štiri ure, kar bo zagotovo zadostovalo za vse tekmovalce. Ob poti bo zadostno število okrepčevalnic in nekaj kontrolnih točk. Za varnost bo poskrbljeno, seveda pa vsak tekmovalec tekmuje na lastno odgovornost.

Prizadevni člani Športnega društva Marmor Hotavlje bodo poskrbeli za topli obrok in pijačo na cilju . Ne bo pa manjkalo niti spremljajočega programa , tako, da bo to nedvomno lepo doživetje za vse tekmovalce , navijače, gledalce, skratka za vse , ki bodo ta dan obiskali naše kraje pod Blegošem.

Sama dirka ima kar nekaj značilnosti GM4O, in jo izvajamo tudi kot pripravljalno tekmo za Maraton, zato ste še posebej vljudno vabljeni vsi , ki se te težke preizkušnje nameravate udeležiti tudi v letu 2010, da preverite svojo pripravljenost. Nekaj manj, kot mesec dni pred Maratonom bo naša tekma, kot nalašč za dober trening in preizkus vaše kondicije.

Kot zanimivost naj omenimo še to, da bo štartnina le en evro, kar v teh časih ni ravno pogosto…

Več informacij pa na spletni strani www.sdmh.si kjer si lahko ogledate opis tekmovanja, razpis tekmovanja, novice, se prijavite preko spletnega obrazca, ogledate grafični profil proge …

Trackbacks / Pings

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *