Šport, Zanimivosti

Za 1 € na Blegoš in nazaj

Sobota, 22. maja,  je minila v znamenju KBK  ” za 1 € na Blegoš in nazaj”, ki se je odvijal na relaciji Kopačnica-Blegoš-Kopačnica. Na samem prizorišču in startu se je poleg navijačev in obiskovalcev, zbralo tudi 74 tekačic in tekačev. Lepo število sodelujočih od blizu in daleč za prvo izvedbo gorskega teka/hoje.

Vreme je bilo naklonjeno tako organizatorju, ŠDMH kot tudi vsem tekmovalcem. Vsi tisti, ki pa so prišli navijat, so lahko uživali ob prelepem pogledu na Blegoš in v lepi okolici vasi pod Blegošem. Poskrbljeno je bilo tudi za spremljevalni program ter možnost ogleda in pokušine domačih dobrot.

Pomerilo se je nekaj odličnih tekačič in tekačev ter tudi tisti, ki so si želeli preizkusiti samega sebe. Vsi po vrsti pa si bili zmagovalci, ne glede na končno uvrstitev, saj so vsi prišli na cilj prej kot v 4 urah. Organizatorji so namreč določili, da so 4 ure dovolj za vse, da pridejo na cilj.

Naj na tem mestu omenimo tudi, da je sama dirka imela kar nekaj značilnosti GM4O (gorski maraton štirih občin) in je bila izvedena  kot pripravljalna tekma za omenjeni maraton.

Prvo mesto v kategoriji člani do 39 let je zasedel Simon Alič (ŠRI Činmoj Maraton Team), ki je postal tudi absolutni zmagovalec KBK, s časom 1:10:53. Med članicami do 39 let si je prvo mesto pritekla Valerija Mrak (AK Posočje) s časom 1:25:00 in tako osvojila tudi naslov absolutne zmagovalke.

V kategoriji starejše članice/člani od 40 do 49 let je zmagal Jože Kordiš (GRS) s časom 1:23:38. 1:29:05 pa je bil čas zagovalke Mihaele Tušar (ŠD Nanos).

Miro Sporiš (Etiketa Žiri) je slavil zmago v kategoriji starejših veteranov od 50 do 59 let, s časom 1:23:11. Med veterankami nad 50 let je bila najhitrejša Marija Moser (Gorenjski Glas) s časom  2:03:35.

Milan Kogoj (ŠD Šentviška goba) pa je bil zmaovalec v kategoriji veterani nad 60 let, s časom 1: 36:49.

Nagrajeni so bili tudi najpočasnejši in najtežji tekmovalci ter najboljši trije domači tekmovalci iz Kopačnice.

Rezultati prvega KBK-ja se nahajajo tukaj.


Foto: Marko Peternelj

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *