Dogodki, Ostalo

Vabljeni na GHD Lučine, ki bo letos od 10. do 12. avgusta

Avto moto društvo Zvezda iz Ljubljane bo od petka, 10. avgusta, do nedelje, 12. avgusta, organiziralo mednarodno avtomobilistično gorsko hitrostno dirko GHD Lučine 2012. GHD Lučine je po besedah direktorja AŠ 2005 Dagmarja Šustra, ena največjih športnih prireditev v Sloveniji ter ena od 30-ih največjih avtomobilističnih prireditev v Evropi.

Dirka se točkuje za FIA mednarodno gorsko hitrostno dirko – Hillclimb Challenge, FIA evropski pokal v gorskem avtomobilizmu – Hillclimb Cup, FIA mednarodni gorski pokal centralno evropske cone (CEZ), FIA mednarodni gorski pokal centralno evropske cone – historic (CEZ), državno prvenstvo Avstrije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu, odprto državno prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu in pokalno prvenstvo AŠ 2005 v gorsko hitrostnem avtomobilizmu.

Osrednji prireditveni prostor bo v Todražu, kjer bo na parkirišču pred rudnikom (RŽV) servisna cona, v prostorih rudnika pa vodstvo dirke in novinarsko središče. V petek, 10. avgusta, bodo v Todražu na sporedu tehnični pregledi in verifikacija voznikov, večer pa bo namenjen otvoritveni zabavi z narodnozabavno zasedbo TRIO ŠUBIC ter skupino VICTORY, ki jo pripravljajo domačini. V soboto, 11. avgusta, bodo od 11. ure dalje trije uradni treningi, v nedeljo, 12. avgusta, ob 10h prva vožnja, ob 12.45 otvoritev dirke in nato še 2 vožnji, predvidoma ob 13.30 in 15.30.

Ljubitelji avtomobilskega športa boste imeli tudi letos posebno priložnost, da si iz neposredne bližine ogledate vozila in vožnje vrhunskih domačih in tujih voznikov. Za obiskovalce bo urejena tudi pot skozi bokse do štarta in naprej, poskrbljeno pa bo tudi za gostinsko ponudbo.

Zaradi dosedanjega dobrega sodelovanja z lokalno skupnostjo in v upanju, da se to ohrani tudi v prihodnje, so se v AMD Zvezda odločili, da bodo krajanom ob progi in bližnjih vaseh omogočili nakup dvodnevnih kart v predprodaji po znižani ceni. Za vse zainteresirane za nakup kart v predprodaji bodo le-te na voljo od sobote, 4., do četrtka, 9. avgusta, pri PGD Lučine. Za otroke in mladino do 15. leta bo vstop prost, prav tako letos prvič za invalide.

Tudi letos bo potekalo žrebanje vstopnic za bogate nagrade sponzorjev.

Se vidimo na GHD Lučine od 10. do 12. avgusta.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *