Šport

V Lučinah je padel nov rekord proge

Za dirkači in gledalci je lep in dokaj sončen vikend na GHD Lučine, ki je postregel z zmago Slovenca Vladimirja Stankoviča, v soboto na treningu pa je padel tudi rekord proge, ki ga je podrl čeh Jaroslav Krajči s formulo Lola B F3000.

Kljub ne najbolj solidnim napovedim, je vreme super zdržalo in gledalcev se je v drugi vožnji nabralo kar veliko, tako da je v srednjem ovinkastem delu kar primanjkovalo prostora za gledalce, kar je vodilo v rahlo zmedo, saj so obiskovalci bili tudi na območjih kjer ni bilo predvideno za gledalce. Seveda so redarji in drugi odgovorni hitro posredovali, in kmalu se je ponovno vzpostavil red.

Skupno zmago po treh vožnjah je slavil slovenski favorit Vladimir Stankovič (Reynard KL1), drugo mesto je zasedel avstrijski as Hermann Waldy (Reynard 94D), tretji pa je bil Dan Michl (Opel Michl).

V I. diviziji je bil najhitrejši Denis Savič (MG 105 ZR), v II. diviziji Slavko Zorman (Renault Clio Williams), v III. diviziji pa je bil povsem nepremagljiv Sašo Horvat (Mitsubishi Lancer EVO VI).

Za konec pa si lahko ogledate še nekaj slik in pa skupne rezultate.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *