Šport

Urekov pohod v znamenju lepega vremena

Olimpijski komite Slovenije, RTV Slovenija, občina Gorenja vas – Poljane in Športno društvo Marmor Hotavlje, skratka organizatorji letošnjega 16. Urekovega pohoda na Goro (9.10.2010) so lahko skupaj s pohodniki, obiskovalci Gore, več kot zadovoljni.

Bil je res lep, sončen, nekoliko vetroven sobotni dan, prežet z mavrico jesenskih barv, kar naravo sredi poljanskih hribov, pod Blegošem, le še toliko bolj približa očem in duši vsakega dobronamernega ljubitelja rekreacije oz. zdravega načina življenja.

Poleg kulise, ki nam jo lahko nudi le narava, so dan za spomine pomagali ustvarjati Gorenjevaški oktet (kar precej so jih v dosedanjih pohodih že zapeli na Gori), Neža in Miha iz Kluba Poljanskih študentov (njuna je bila slovenska oz. pristna poljanska predstavitev odlomka iz Tavčarjeve Med gorami) in z največjim aplavzom pozdravljen Polde Bibič, med udeleženci največji ambasador Tavčarja oz. njegovega Cvetja v jeseni. Pohod brez Jutranje telovadbe, telovadca Tomaža in domače ocvirkovce seveda ne bi bil pravi Urekov pohod.

Organizatorji vas že sedaj lepo vabijo da se ob letu spet dobimo pri cerkvici na Gori!

Fotoreportaža sledi!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *