Zabava, Zanimivosti

Sirena novega gasilskega vozila se je oglasila v Poljanah

Pa da ne boste mislili, da je šlo za kakšno nesrečo – oglasila se je s slovesnim prevzemom novega gasilskega vozila MAN AC 16/60.

Svojo letošnjo zgodbo z naslovom “Naše novo gasilsko vozilo” lahko PGD Poljane opiše kot zgodbo s srečnim  koncem. Dobro leto je že, ko so v nesreči izgubili sicer 20 let staro, a še vedno zelo uporabno vozilo. Neizmeren trud, dobra volja in veliko potrpljenja poljanskih gasilcev pa so novo vozilo pripeljali do nedelje, 25. 7. 2010. Do dne, ki je hkrati srečen konec in seveda, upamo, srečen začetek.

Prostovoljno gasilsko društvo Poljane je ta dan pripravilo slovesnost ob prevzemu nove gasilske avtocisterne z bogato nadgradnjo. Uraden prevzem je s himno pričela solistka Marija Jelovčan, svoj pozdrav pa so vsem zbranim namenili Metod Slabe (predsednik PGD Poljane), Roman Kokalj (občinski gasilski poveljnik), Jože Smole (predsednik Gasilske zveze Gorenjske), predstavnik gasilcev iz češke občine Plana na Lužnici ter domači župan in državnozborski poslanec Milan Čadež. PGD Poljane je v sklopu slovesnosti podelilo tudi zahvali podjetjema, ki sta pripomogli k  nabavi novega vozila – podjetju Webo d.o.o. in Avtoprevozništvu Sečnik.

Vozilo je blagoslovil domači župnik Jože Stržaj, za glasbeni intermezzo sta poskrbela harmonikarja Barbara Dolenec in Marko Pintar, program pa  je povezovala Mateja Tušek.

Po uradnem delu so gasilci in obiskovalci druženje nadaljevali v družbi mladega ansambla Jeglič, ki združuje glasbenike Poljanske in Selške doline, ob ritmih skupine Katrca in briljantni Nuši Derenda. Pri organizaciji so pomagali številni sponzorji ter pridne roke gasilk/gasilcev, prostovoljcev ter njihovih najbližjih. Poleg vremena so poskrbeli, da sta bila prevzem vozila in veselica odlično obiskana.

M. T.

V galeriji pa si lahko tudi ogledate slike prevzema novega gasilskega tovornjaka v Poljanah.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *