Dogodki, Kultura, Ostalo

Predbožični koncert: Oto Pestner in Pro anima singers

Oto Pestner, legenda slovenske glasbe, bo v soboto, 17. decembra 2011, ob 20, uri uri nastopil v KINO DVORANI v Žireh. Zbranemu  občinstvu se bo predstavil s svojo novim vokalnim sekstetom, skupino Pro Anima Singers.

Začetki njegove glasbene kariere segajo v začetek sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je pri petnajstih letih zmagal na Slovenski popevki s pesmijo Trideset let. Do konca sedemdesetih let je redno sodeloval in prejemal nagrade tako na slovenskih kot tudi jugoslovanskih festivalih. Nastale so uspešnice Mati bodiva prijatelja, Tvoje solze, Vrača se pomlad, Šepet poletnih trav, … Dolga leta je bil član zasedbe New Swing Quartet. Sodeloval pa je tudi z Alpskim kvintetom in številnimi drugimi skupinami in posamezniki. Na svoji glasbeni poti je raziskoval različne glasbene žanre: vse od R & B-ja, soula, gospela, swinga, jazza, do popa ter narodno-zabavne glasbe.

Na koncertu v Žireh bomo lahko prisluhnili skladbam z novega albuma, ki ga je Oto Pesner z vokalno skupino Pro Anima Singers izdal v prvih dneh meseca decembra 2010.

Vstopnice so na voljo od 17. novembra do 17. decembra 2011 v TD Škofja Loka, TD ŽIRI,  LTO Blegoš na Info Točki, Društvu upokojencev Škofja Loka in Žiri, Gostilni pr Županu, Trgovini Kocka in na sedežu občine Žiri.

V predprodaji cena vstopnice znaša 15 EUR.

Število vstopnic je omejeno na 400, zato si jih priskrbite v predprodaji, cena na dan koncerta je 18 EUR.

Lepo vabljeni!

 

 

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *