Dogodki, Gospodarstvo, Zanimivosti

Poslanski pogovorni večer z g. Tonetom Krkovičem

“V zgodovini slovenskega naroda je osamosvojitev, utemeljitev in nastanek lastne državnosti enkratno, epohalno in neponovljivo dejanje. Kljub temu, da so mu botrovale mnoge zgodovinske okoliščine in prizadevanja vrste ljudi v nekajstoletni zgodovini slovenskega naroda, se je njegova praktična izpeljava zgodila v prelomnih časih evropske pomladi narodov konec osemdesetih in v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja. Bila je rezultat povsem neposrednih in jasno artikuliranih naporov in prizadevanj mnogih ljudi.”

Konec letošnjega leta, točneje 23. decembra, mineva 20 let od prelomne odločitve Slovencev za samostojno in neodvisno Slovenijo, ko smo na plebiscitu odgovarjali na vprašanje, ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država. Od 93,2 odstotka volivcev, ki so se udeležili referenduma, jih je 95 odstotkov oziroma 85,5 odstotka vseh volivcev odgovorilo pritrdilno.

V spomin na ta pomemben dogodek, je župan Milan Čadež v goste povabil enega glavnih akterjev slovenske osamosvojitve, brigadnega generala g. Toneta Krkoviča, ki bo najprej skozi kratek dokumentaren film, nato skozi pogovor iz “korenine” osvetlil dogajanje pred dvajsetimi leti. Poslanski pogovorni večer se bo odvijal v Domu občine v Gorenji vasi v petek, 3. decembra 2010, ob 19. uri.


Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *