Zabava

Oratorij Poljane – Pazi čas

Letos smo si na oratoriju v Poljanah zopet vzeli čas za pesmi, ples, druženje, veselje, igro, prijateljstvo, Boga…
Pet dni druženja animatorjev z otroki je narisalo nasmeh na usta obojih, animatorji pa smo oratorij zaključili še z dvodnevnim izletom na slovensko obalo.

Vsak dan smo začeli z dvigom zastave, molitvijo in telovadbo, ki so jo vsakič vodili gostje z drugega konca sveta (iz Indije, Turčije, Aljaske…).
Cel teden nas je spremljala zgodba o Momo, ki je premagala Sive gospode, ki so ljudem hoteli ukrasti čas. Delček te zgodbe so vsako jutro odlično odigrali mlajši animatorji.
Sledile so kateheze, na katere sta nas z uvodom vsak dan pripravila javorski ali poljanski župnik, posebej zanimiva je bila skupna kateheza za starejše udeležence, kjer smo se dotaknili problematike družinskega zakonika.
Po malici pa smo se razmigali, kaj novega doživeli ali pa naučili na delavnicah. Seveda smo imeli vsak dan tudi odlično kosilo, po njem pa so animatorji (pa tudi otroci) pokazali še kakšen talent – od sprehajanja po odru do tekmovanja v postavljanju klopce… Ups, ne, to je bil »A je to« na obisku… 
Popoldneve smo posvetili velikim igram, ki so bile letos zelo raznolike – tekmovali smo med seboj, zbirali čas in bežali pred sivimi gospodi, imeli štafetne igre, vrtnarju smo pomagali zbrati ukradeno orodje (ob tem so nas močili vrtni palčki, animatorji, otroci, na koncu pa še gasilci…), se učili veščin preživetja v naravi…

Skratka, na oratoriju je bilo polno smeha, k dobri volji je precej pripomoglo tudi sonce, ki nam je cel teden vztrajno svetilo, glavni pa smo bili seveda animatorji s svojo zagnanostjo in otroci s prisrčno odprtostjo, iskrenostjo in veseljem. Se vidimo drugo leto?

Seveda pa ni manjkalo fotografov, ki so pridno napolnili fotogalerijo!

Mateja Lavtar

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *