Šport

Odlični rezultati poljanskih tekačev

Včeraj, skozi celoten dan, je potekalo največje tekaško tekmovanje pri nas, Ljubljanski maraton. Kot smo že pisali, se ga je udeležilo rekordno število tekačev tako od drugod, kot tudi iz Poljanske doline. Cel avtobus jih je odšlo iz Hotavelj, prav tako pa jih je bilo ogromno tudi iz Športnega društva Poljane.

Iz naše strani pa ni bilo rekordno samo število udeležencev, ampak so bili rekordni tudi rezultati. Velika večina tekačev iz naše doline se je udeležila polmaratona v dolžini 21 km, ki je štel za državno prvenstov in kjer smo imeli tudi največje favorite.

Anton Kosmač, iz Hotavelj, je dosegel odlično 2. mesto in potrdil njegovo odlično formo, na 4. mesto, pred vsemi svojimi sovrstniki, pa se je prebil Peter Oblak iz Dobrave. Ostali Poljanci do 100. mesta so bili še: Lenart Oblak, Matija Oblak, Simon Alič in Aleš Kavčič.

Omenimo še Gašperja Debeljaka, ki je edini izmed Poljancev tekel na progi dolgi 42 km in zasedel 376. mesto.

Na spletu so tudi že rezultati teka na 21 km in 42 km.

Dobili pa smo tudi nekaj slik ki jih je prispeval ŠD Poljane.

Izjava Petra Oblaka po tekmi:

Tekma je bila odlično organizirala, s svojim rezultatom sem zelo zadovoljen, saj sem kar za 3 minute izboljšal svoj dosedanji osebni rekord. Jutri me bodo mogoče malo bolele noge, vendar ne pričakujem nič posebnega, saj sem v zadnjem obdobju trdo treniral za ta nastop.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *