Šport

Oblak z novo zmago in promocijskim filmčkom

matej oblakTa vikend je potekal največji rally pri nas, imenovan rally Saturnus, ki je potekal v širši okolici Ljubljane in Zasavja. Seveda so se ga udeležili tudi tekmovalci iz motokluba Buhc iz Lučenj, in ponovno dosegli dobre rezultate.

Matej Oblak je sicer imel probleme s sovoznikom, saj ga je Florjan Rus po prvi tekmi zapustil, in odšel nazaj k prejšnjem vozniku Petriču, ki je kupil nov avto in se ponovno začel vključevati v rally svet, tako da mu je tokrat zapiske bral Angel Oblak. Do zadnje hitrostne preiskušnje sta bila za las prepočasna in vozila na drugem mestu, s samo tremi desetinkami sekunde zaostanka, nato pa sta do cilja pritisnila na gas in za manj kot pol minute prednosti osvojila prvo mesto v svoji diviziji. Po napornem vikendu nam je Matej povedal:

Moram reči da sva na zadnji hitrostni preiskušnji odpeljala noro vožnjo, na meji razumnega. Večkrat se je bilo potrebno reševati iz težav do katerih sploh ne bi smelo priti. Ampak se je izšlo, Saturnus je pa le Saturnus. Na zadnji hitrostni preizskušnji v soboto sva prebila gumo in 7 km vozila po prazni, ker pa je rally nepredvidljiv, sva v nedeljo ne eni od HP ostala še brez zavor. Ampak po vseh težavah in prigodah, sva z veliko preračunljivosti uspela zmagati. Se pa moram zahvaliti ekipi in prijateljem, da so nama po vseh težavah v soboto in nedeljo, uspeli pripraviti vozilo. En velik hvala pa gre tudi sovozniku, Angelu Oblak , ki mi je priskočil na pomoč na sovozniški sedež. Se vidimo v Velenju na naslednji dirki!

Jan Oblak in Aleš Končan sta imela smolo z okvarami in žal nista pripeljala do cilja.

Rezultate dobite tukaj: rezultati.omikronplus.si
Nekaj slik pa tukaj: http://www.foto-modlic.si/

Za konec pa še promocijski filemček, ki ga je posnela ekipa Zoltan motorsport, za spletno stran rallyzabava.si:

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *