Šport, Zanimivosti

Nov rekord KBK

Včerajšnja sobota,  21. maj,  je bila obarvana športno, saj je potekal že drugi KBK, gorski tek/hoja na relaciji Kopačnica-Blegoš-Kopačnica. Lepo vreme in zanimiv športni izziv – osvojitev Blegoša, je v Kopačnico, poleg prijavljenih tekačič in tekačev, ki jih je bilo letos že 98, privabilo tudi lepo število navijačev in domačinov.

Na samem prizorišču v Kopačnici je bilo poskrbljeno tako za spremljevalni program kot možnost ogleda in pokušine domačih dobrot.

Časovni limit gorskega teka/hoje je bil zaokrožen na štiri ure, kar pa je uspelo vsem 96 tekmovalcem. Valerija Mrak (AD Posočje Koloka) in Boštjan Pintar (Gorenja vas) sta žal odstopila.

Uradni del tekmovanja je trajal 3:06:13, to je bil tudi čas zadnjih dveh tekačev. Ne glede na osvojena mesta in čase, so zmagovalci vsi, saj stari rek pravi, da je v športu važno sodelovati in ne zmagati.

Prvo mesto v kategoriji člani od 40 do 49 let je tudi letos osvojil Simon Alič (ŠRI Činmoj Maraton Team), ki je s časom 1:08:16 še izboljšal svoj lanskoletni rezultat 1:10:53.  Alič je tako tudi letos absolutni zmagovalec KBK. Med članicami do 39 let si je prvo mesto pritekla Sara Jaklič (ŠD Veter) s časom 1:42:14.

V kategoriji starejše članice od 40 do 49 let je zmagala Mihaela Tušar (ŠD Nanos) s časom 1:29:07 in postala absolutna zmagovalka KBK med ženskami.

1:16:42 je čas, v katerem je celotno progo pretekel Martin Štendber (Graparski Kerlci)  in tako osvojil 1. mesto v kategoriji člani do 39 let.

Miro Sporiš (Etiketa Žiri) je slavil zmago v kategoriji starejših veteranov od 50 do 59 let, s časom 1:25:29. Med veterankami nad 50 let je bila najhitrejša Marija Moser (Škofja Loka) s časom  1:58:14. Oba sta v omenjeni kategoriji slavila tudi na prvi izvedbi KBK.

Lojze Oblak (ŠDMH) je zmagal v kategoriji veterani nad 60 let, s časom 1: 33:06.

Najstarejši tekmovalec, ki je progo pretekel v času 2:00:37, je Lojze Kovič (Gostilna Pr`Sedmic), ki je dan pred tekmovanjem praznoval svoj 71. rojstni dan.

Nagrajeni so bili tudi najtežji tekmovalci, praktične nagrade pa so prejeli tudi naključno izžerebani udeleženci KBK.

Vzporedno s KBK je potekal tudi Kopaški pokal, ki so ga med moškimi osvojili Jernej Jezeršek (Mizarstvo Jezeršek) s časom 1:29:42, 1:32:49 je bil čas, v katerem je progo pretekel Primož Kokalj (Kopačnica), Boštjan Jezeršek (ŠDMH) pa si je s časom 1:43:36 pritekel 3. mesto med Kopačani.

Edina ženska predstavnica iz Kopačnice, Andreja Kokalj (ŠDMH), pa je svoj prvi KBK tek zaključila s časom 2:29:02.

Med tekmovalci je bilo zaslediti veliko tekačev, ki so se tekmovanja udeležili že drugič, med njimi tudi župan Milan Čadež. Pridružil pa se mu je tudi Mihael Prevc, župan Železnikov, ki je tekmoval prvič in upamo, da ne zadnjič.

Skupne rezultate in rezultate po kategorijah  si lahko ogledate tudi na spletni strani ŠDMH.

V fotogaleriji pa si že lahko ogledate forografije 2. KBK.


Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *