Dogodki, Šport

Mednarodna tekma v gorskem teku za mlade

Gorski tek

Po odmevnem evropskem prvenstvu v gorskih tekih leta 2001 v Cerkljah in lanskoletnem svetovnem prvenstvu v Kamniku, bo Slovenija letos gostila štiri velika tekmovanja v gorskih tekih: svetovno prvenstvo v gorskem maratonu v Podbrdu v Baški grapi, Tek na Grintovec, mednarodno tekmo za mlade do 17 let v Gorenji vasi in finale mednarodne velike nagrade WMRA na Šmarni gori.

Občina Gorenja vas-Poljane ob Dnevu državnosti in ob 20. letnici slovenske države gosti WMRA – Mednarodno tekmovanje v gorskem teku za mladince. Tekmovanje bo v soboto, 25. junija 2011 v Gorenji vasi, in  bo prvo tovrstno v Sloveniji. Priključeno je 6. mednarodni tekmi za mlade WMRA International Youth Challenge.

Otvoritvena slovesnost bo v petek, 24. junija 2011, ob 19. uri na vaškem trgu v Gorenji vasi. Tekmovalce iz številnih držav bodo pozdravili župan Občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež, predsednik Atletske zveze Slovenije dr. Peter Kukovica in predsednik mednarodne zveze za gorske teke WMRA Bruno Gozzelino. Predsednik organizacijskega odbora je predsednik Državnega zbora RS dr. Pavel Gantar. V programu bodo nastopili harmonikarica Anja Koračin, Otroška folklorna skupina Zala, Plesna skupina Step in Pihalna godba Alpina Žiri.

Tekmovalni del se prične v soboto, 25. junija 2011, ob 9. uri z nastopom lokalnih tekmovalcev, deklic in dečkov od letnika 1996 – 2005. Prijave za lokalni tek se bodo sprejemale v petek, 24. junija popoldne v sprejemni pisarni oz. na dan tekmovanja v štartno ciljnem prostoru od 7.30 do 8.30. Za vse tekmovalce je štart brezplačen.

Mednarodna tekma za mlajše mladinke in mladince, letnik 1994 – 1995, ki poteka po pravilih Mednarodne zveze za gorske teke, se začne ob 11. uri. Proge potekajo po travnikih na vzpetini nad Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas. Tekmovalke bodo tekle na 3,6 km, tekmovalci pa na 4,6 km dolgi progi. Start in cilj za vse kategorije bo pri Zdravstvenem domu v Gorenji vasi, kjer bo ob 13. uri tudi razglasitev rezultatov. Trenutno je prijavljenih 42 deklet in 43 fantov iz 12 ekip. In sicer iz Italije, Škotske, Češke, Poljske, Nemčije, Walesa, Irske, Anglije, Rusije, Bolgarije, Turčije in Slovenije. Prvi trije tekmovalci prejmejo spominske medalje, zmagovalec v vsaki kategoriji pa pokal.

Sobotni program bodo na prizorišču popestrili še lokalni ponudniki izdelkov in dobrot na stojnicah.

Podrobnosti o tekmovanju so zapisane tudi na spletni strani www.iymrc2011-slo.si.

Za dodatne informacije sta vam na voljo vodja lokalnega organizacijskega odbora ga. Marjeta Šifrar z Občine Gorenja vas – Poljane, na telefonski številki 04/518-31-20 in vodja prog g. Gašper Debeljak iz Športnega društva Poljane, na telefonski številki 051/608-704.


Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *