Ostalo, Zanimivosti

Luč miru iz Betlehema že 20. leto v slovenske domove

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) v sodelovanju z Bratovščino odraslih skavtinj in skavtov, Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo in Zvezo tabornikov Slovenije – NSO Luč miru iz Betlehema že 20. leto zapored prinaša v Slovenijo. Osnovni cilj akcije je, da bi Luč miru iz Betlehema in mir, ki ga ta simbolizira, dosegla vse ljudi.

V nedeljo, 12. decembra, so v Ljubljani, Celju in Ajdovščini potekali regijski sprejemi, od od tam pa se bo plamen razširil po celi Sloveniji.

Poljanski skavti ga bodo v nedeljo, 19. decembra, prinesli v naslednje župnije: Poljane, Gorenja vas, Javorje, Lučine, Leskovica, Stara Oselica, Nova Oselica. Plamen bodo delili po mašah, svojo svečko pa boste lahko prižgali tudi v naslednjih dneh, saj bo plamen gorel ves čas tudi v cerkvah.

Dan prej, v soboto, bodo Luč raznašali tudi po domovih starejših, tako da bo plamen dosegel tudi tiste, ki ga sami ne bi mogli priti iskat.

V sredo, 22. decembra, bodo obiskali še nekatere ustanove v občini: OŠ Gorenja vas, OŠ Poljane, OŠ Javorje, OŠ Lučine, Gasilski dom Javorje, Gasilski dom Poljane, Pošto Poljane, Zdravstveni dom Gorenja vas in občino.

Poslanica letošnje akcije :

Zate imam Luč. Luč za ta svet.
Svet, ki je velik, svet, ki je težek, svet, ki trpi.
Majhno, prav drobceno Luč. Takšno kot ti.
In zdi se res majhna, premajhna, da bi spremenila svet. Kakor ti.
A zate imam Luč. Da se odločiš zanjo. Da se odločiš za Mir, za Ljubezen, in jo neseš domov.
Luč bo že našla pot, samo če jo hoče kdo nesti.

Luč pa ni edina dobrina, ki jo bodo skavti podarjali. Izkupiček akcije bodo namenili dvajsetim slovenskim družinam, ki za preživetje nujno potrebujejo denarno pomoč in tako postavili zgled dobrodelnosti in povezanosti.

Hkrati pa vam skupaj s skavti voščimo vesele in blagoslovljene božične praznike.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *