Dogodki, Ostalo

Ljubljanski maraton spet rekorden po udeležbi

Danes v Ljubljani poteka 15. Ljubljanski maraton, ki je že prerastel v tradicinalno športno prireditev. Maraton je spet rekorden po udeležbi, saj se ga bo udeležilo 19.647 tekačev.

Včeraj pa so že tekli otroci, osnovnošolci in srednješolci.

Rekreativni tekači so tako več mesecev nabirali kilometre, danes pa se bodo lahko preizkusili na 10, 21 ali 42 kilometrov. Najmnožičnejši bo polmaraton, ki se bo začel ob 10.30 uri, takrat bo tudi štart pravega maratona.

Glavni favorit 42-kilometrskega teka je Kenijec Evans Ruto,  nastopil pa bo tudi lanski zmagovalec in s časom 2:10:12 tudi rekorder proge, Kenijec William Biama.

Izmed najboljših Slovencev bo tekel le Mitja Kosovelj, saj sta se po napornem maratonu na evropskem prvenstvu v Barceloni Primož Kobe in  domačin Anton Kosmač odločila za polmaraton, ki šteje tudi za slovensko državno prvenstvo.

Ljubljanskega maratona pa se bo po dosedaj pridobljenih podatkih udeležilo nekaj manj kot  70 rekreativnih tekačev iz naše občine, ki so pretekle mesece pridno trenirali v okviru tekaških treningov ali pa samostojno.

Tek tako postaja v Sloveniji najbolj priljubljen in množični rekreativni šport.

Za vse domače tekače navija tudi Poljanski portal!
Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *