Šport

Košarkarji Gorenje vasi napredovali med 12 v pokalu SPAR

V četrtek zvečer se je v telovadnici Poljane odvijala povratna tekma 4. kroga pokala Spar med domačo Gorenjo vasjo in Ivančno Gorico. Dvoboj je odločal o potniku med 12 najboljših ekip tega tekmovanja, potem ko se je prva tekma v Ivančni Gorici končala neodločeno 77:77. Pred lepo polnimi tribunami glasnih navijačev je Gorenja vas prikazala najboljšo igro v letošnji sezoni in slavila z visoko razliko 27 točk, rezultat je bil 82:55. Pri domačinih sta blestela Aljaž Podobnik s 24  in Damijan Kržišnik z 19 točkami, 13 pa jih je dodal kapetan ekipe Aleš Bogataj.

Uvrstitev v 5. krog tekmovanja pomeni največji uspeh Košarkarskega kluba Gorenja vas v zgodovini, ki se je kot edini predstavnik 4. lige uvrstil med 12 najboljših, kamor je že uvrščenih 9 klubov iz Lige Telemach in 2 predstavnika  2. lige. Kdo bo nasprotnik na zadnji stopnici pred finalnim turnirjem bo znano v sredo, 23. novembra, ko bo na Košarkarski zvezi Slovenije opravljen žreb. Gorenjevaščani, ki so že s tem uspehom presegli cilje, pred žrebom nimajo prevelikih pričakovanj, želja pa je kateri izmed klubov iz prvoligaške druščine.

Poleg uspešnih predstav v pokalu Gorenja vas kaže dobre igre tudi v 4. ligi, kjer trenutno zaseda 2. mesto, to soboto pa jih čaka derbi v Sežani  proti vodilni ekipi Kraškega Zidarja.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *