Dogodki, Šport, Zabava

Igriva košarka v Gorenji vasi

Košarkarski klub Gorenja vas bo v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in Vrtcem Zala, v torek, 19. aprila 2011, organiziral zanimivo prireditev, ki so jo poimenovano Igriva košarka in je namenjena deklicam in dečkom od 4 do 9 leta starosti. Igriva košarka je projekt Košarkarske zveze Slovenije, katerega namen je, da otroci različnih stopenj znanja in sposobnosti uživajo ter se zabavajo ob igri košarke.

Pri igrivi košarki je igra odraslih prirejena potrebam in značilnostim otrok, zato je načelo igre preprosto: otroci naj igrajo košarko, ki ustreza stopnji njihovega telesnega in duševnega razvoja. Igro odraslih se jim zato prilagodi. Košarka se igra z veliko in težjo žogo in na koše, ki so za večino otrok previsoki, pri igrivi košarki pa se uporablja manjšo in lažjo žogo ter nižje koše. Košarka ima številna tehnična pravila, v igrivi košarki pa je njihovo število kar najbolj okrnjeno.

V Gorenji vasi bodo na tem dogodku sodelovali otroci iz Vrtca Zala ter ostalih podružnic, na svoj račun pa bodo prišli tudi prvošolčki. Skupaj bo tako dnevu košarke sodelovalo preko 200 otrok.

 Za zabavo bosta poskrbeli tudi maskoti Igrive košarke Žogi in Žogica Koško.

 Program se bo pričel ob 8. uri na igrišču pred osnovno šolo Gorenja vas in bo trajal predvidoma do 13. ure. V primeru slabega vremena bo prireditev izpeljana v telovadnici.

Lepo vabljeni!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *