Šport

Gorenjevaški strelci ponovno pokalni prvaki Slovenije

Gorenjevaški strelciStrelci strelskega društva Marmor Hotavlje Gorenja vas so konec marca ponovno osvojili naslov pokalnega prvaka Slovenije v streljanju z zračnim orožjem, tokrat za leto 2010.

Zmaga v letu 2010 pa je bila še precej bolj prepričljiva kot lanska, saj so drugouvrščene Brežice premagali za kar 15 točk. V zbir točk za pokalno lovoriko štejejo dosežki vseh ekip od kadetskih do članskih, Gorenjevaščani pa so med redkimi klubi, ki imajo odlične predstavnike v prav vseh tekmovalnih kategorijah.

Tako so prepričljivo zmago med mladinci s puško dosegli Gašper in Lenart Oblak ter Andrej Peternel, ki so že šesto leto zapored zmagali v ligi. Mladinke s pištolo Špela Klemenčič, Lucija Jezeršek in Eva Žun so vknjižile drugo mesto v skupni razvrstitvi, kadeti Jure Milinovič, Matej Oblak, Gregor Žun, Anamarija Mlakar in Ana Sirnik pa so dosegli šesto mesto med pištolarji in enajsto med puškaši.

Zelo veliko pa so skupni zmagi pripomogli nastopi v članski 1B državni ligi, kjer so Gašper in Lenart Oblak ter Andrej Peternel v zadnjem kolu z najboljšim dosežkom sezone med vsemi ekipami prepričljivo zmagali in si s prvim mestom med 12 ekipami zagotovili napredovanje v 1A člansko ligo, kar je tudi bila dolgoletna želja gorenjevaških strelcev. V prihodnji sezoni bodo tako edini gorenjski predstavnik v 1A ligi puška, prav tako bodo po starosti tekmovalcev najmlajša ekipa 1A lige. Svoje pa so prispevali tudi člani s pištolo Uroš Poljanec, Gašper Božič, Tomaž Jeram, Martin Benedičič, Barbara Gabrovec, Betka Mlakar in Barbara Savič, ki so predvsem zaradi številnih težav s poškodbami in smolo z okvarami zastarele opreme tekmovanje končali na sedmem mestu. Za pripravo gorenjevaških tekmovalcev sta skrbela trenerja Krištof Kučić in Aleš Košir.

Strelce do konca sezone z zračnim orožjem sedaj najprej čaka državno prvenstvo v aprilu. Nadaljevanje sezone pa se z malokalibrskim orožjem prične že zadnji konec tedna v aprilu, nadaljuje z mednarodnimi turnirji v Suhlu in Plznu, konec sezone pa bo zaznamovalo svetovno prvenstvo v Munchenu, ki bo juliju in avgustu.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *