Šport

Dogajanje okoli Starega vrha

Počasi vendar vztrajno se bliža zima in z njo tudi smučarske radosti, upajmo da kot vsako leto tudi letos na Starem vrhu. Že kar nekaj let zaporedoma se govori, da bo Stari vrh propadel, da bo prenehal sprejemati smučarje, toda ti stavki tudi za letos ne veljajo. Za tekoče informacije smo povprašali predsednika smučarskega kluba Poljane in enega najbolj zagretih zagovornikov Starega vrha, Logar Pavleta:

“Kot sem dejal novinarju Dnevnika češ, da se govori o skupini podjetnikov, v tem trenutku ni nobene skupine podjetnikov ampak samo podjetje Pavle Logar s.p.. V prihodnje, ko bodo stvari mnogo bolj jasne se bom vsekakor trudil pridobiti še kakšnega somišljenika, da vstopi v zgodbo in jo podpre.

Vsekakor je zame strateškega pomena, da Stari vrh deluje. Na ta način se zagotavlja obstoječ turizem z možnostjo nadgrajevanja v smislu pridobivanja nastanitvenih kapacitet. Samo medklic – kam bomo z gosti, kateri bodo enkrat v prihodnosti nastanjeni v zimskem in tudi poletnem času ob dvorcu Visoko? Ali jih bomo usmerjali na Črni vrh, kjer naša občina nima nobenih koristi. Takih vprašanj povezanih z razvojem naše občine je še mnogo (toplice, Visoko, turistične kmetije).

Občina Škofja Loka kot solastnica je včeraj že podprla nadaljni razvoj in vsaka jim čast. Ne dvomim, da v Gorenji vasi ne bi bilo posluha v tej smeri in jim tudi čestitam za podporo. Ampak v prihodnjih mesecih bo potrebno še veliko dela in truda, da se zastavljeno tudi realizira. Imam pripravljen tudi program za pospeševanje obiska na smučišču tako kratkoročno kot dolgoročno, kar je zame najpomembnejše. O tem pa kdaj drugič. Zaenkrat samo namig : 20.11.2010 bo na Grebljici otvoritev.”


2 Comments

  1. janez

    Letošnja sezona na Starem vrhu je zagotovljena z vložki občine Škofja Loka (180.000 €) in občine Gorenja vas – Poljane (180.000 €).

  2. Janez, hvala za obvestilo!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *