Šport

Dobili smo občinske prvake v nogometu in balinanju

26. junija je Športno društvo Gamsi Laze, prvo leto organiziralo odprto občinsko prvenstvo in hkrati 6. mednarodni turnir v malem nogometu in balinanju. Na turnir v malem nogometu se je prijavilo 9 ekip: tri društvene ekipe (Gamsi, Koze in Kozlički), Pivkarca boys iz Hlavičih Njiv, Lučine, Sovodenj, Sedmica team iz Gorenje vasi, Dinamo iz Umaga in Grožnjan.

Prvo mesto in hkrati naslov občinskih prvakov je osvojila ekipa Lučin za katero so igrali: Jan in Anže Jereb, Žiga in Nace Eržen, Martin Oblak in Zoran Gligorevič.
Drugo mesto so osvojile Koze v postavi: Zlatko Ribič, Igor Klemenčič, Lojze Klemenčič, Jure Primožič, Tomaž Ferenčak, Gorazd Novak in Avguštin Mijatovič.
Tretje mesto pa si je priigrala ena izmed mlajših ekip – Sedmica team za katero so igrali: Marko in Tilen Klemenčič, Jaka Kovič, Aljoša Vodopivec, Rožle Reven in Nace Jelovčan.
Nehvaležno 4. mesto pa je osvojila ekipa Pivkarca boys.

V času turnirja so igralci izbirali tudi najboljšega igralca, kateri je postal Zoran Gligorevič in najboljšega vratarja, ki je postal Jan Jereb, oba iz Lučin. Najboljši strelec turnirja pa je postal Tomaž Ferenčak iz ekipe Koz. Pokale najboljšim je podelil predsednik društva Zlatko Ribič.

Poleg nogometnega turnirja pa je potekal tudi turnir dvojic v balinanju, na katerem sta največ znanja pokazala Rok Madjar in Samo Knafelj in tako postala občinska prvaka v balinanju. Drugo mesto sta osvojila Vojko Reven in Slavica Vodopivec, bronasta pa sta bila Monika Ribič in Tomi Jelič. Prav tako kot vsi mednarodni turnirji se je tudi ta končal pozno v noč.

Avtor: Monika Ribič

Slike: Monika Ribič

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *