Dogodki, Kultura, Zanimivosti

9. dnevi turizma na Loškem

Ob svetovnem dnevu turizma, 27. septembru, že tradicionalno potekajo »Dnevi turizma na Loškem«.

Različni dogodki se bodo zvrstili od sobote 25. septembra pa do sobote 2. oktobra 2010, ko bo na Mestnem trgu v Škofji Loki potekala zaključna prireditev.

Namen Dni turizma je domačinom in obiskovalcem iz drugih krajev predstaviti turistično ponudbo, novosti v njej ter dogajanje na našem območju.

Letošnja tema svetovnega dneva turizma »Turizem in biodiverziteta« je tesno povezana z mednarodnim letom biotske raznovrstnosti. Turizem je odvisen od zdravega naravnega okolja in s spoštovanjem kriterijev trajnostnega razvoja lahko prispeva k njegovi ohranitvi. Zato bodo letošnji dnevi turizma poskušali osvetliti tudi s ta vidik – med drugim z različnimi predavanji in ekološko tržnico na Mestnem trgu.

9. dnevi turizma se bodo, 25. septembra, pričeli prav na Poljanskem in sicer s pohodom po Tematski poti Rupnikove linije in ogledom utrdbe Hrastov grič

bunker Rupnikova linija

Zbor pohodnikov bo ob 9. uri na vaškem trgu v Gorenji vasi (vzpon proti Hrastovemu griču).
Ob 11. 30 uri sledi  spust v utrdbo Hrastov grič (zbor pohodnikov, ki bi si želeli ogledati zgolj utrdbo je ob 11.30 uri pri biokmetiji Peternelj/Zaleše na Žirovskem vrhu).
Povratek v Gorenjo vas pa bo predvidoma ob 14. uri, kjer bo sledilo še tržno dogajanje z zabavnim programom, pri katerem bo sodelovalo tudi Društvo Rovtarji.

Vsi pohodniki naj se na pohod prijavijo Mojci Bergant  na telefon 04/5170-604 ali preko e-pošte: mojca.bergant@lto-blegos.si.

Prav tako so vse dodatne informacije o dnevih turizma na voljo pri Mojci Bergant ali na spletni strani  www.lto-blegos.si.

Vabljeni na 9. dneve turizma na Loškem!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *