Šport

Dirka na Stari vrh uspela v polni meri

Za nami je enajsta izvedba kolesarske dirke iz Poljan na Stari vrh, ki je potekala v soboto, 16.7.2011 v organizaciji ŠD Poljane – kolesarska sekcija Indu Team.

V idealnemu vremenu se je dirke udeležilo kar 155 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Slovenije in tudi tekmovalci iz Hrvaške in Italije, ki so bili razdeljeni v 16 starostnih kategorij.

Dirka je letos štela za pokal Slovenije, za občinsko prvenstvo občine Gorenja vas – Poljane, za rekreacijske športne igre UE Škofja Loka in tudi za novoustanovljen pokal štirih športnih društev, ki delujemo v občini Gorenja vas-Poljane (ŠD Poljane, ŠD Špik Lučine, ŠD Sveti Urban in ŠD Marmor Hotavlje) za »Pokal Polanskih Puklov«.

Absolutni zmagovalec dirke na Stari vrh je postal Goran Ikič (Etiketa Žiri), ki je za progo porabil 26 minut in 35 sekund in tako zaostal za rekordom proge Dejana Vračiča iz leta 2006 za dobrih 50 sekund. Drugo mesto je z zaostankom 14 sekund za zmagovalcem zasedel Alojz Poglavc (KK TEMPO), tretji pa je bil Boštjan Dacar (ŠD Bambi) z zaostankom 17 sekund za zmagovalcem.

V ženski konkurenci je na Stari Vrh najhitreje prikolesarila Šorli Peternel Katja (KD Brda Dobrovo), katera je za progo potrebovala 31 minut in 54 sekund. Drugo mesto je osvojila Špela Škrajnar (Genesha Team) s časom 33 minut 27 sekund, tretja pa je bila Žakelj Rada (Pekarna Magušar), ki je dosegla čas 35 minut in 3 sekunde.

V »Pokalu Polanskih Puklov« so bile razpisane 4 moške in 2 ženski kategoriji. Majice zmagovalcev »pukla« Stari vrh pa so po kategorijah prejeli Katja Šorli Peternel (KD Brda Dobrovo, Škrajnar Špela (Genesha Team), Janez Pirnar (ŠD Bambi), Stefano Miani (UC Cividalesi), Goran Ikič (Etiket Žiri) in pa Uroš Brinc (KK Tempo).

V tekmovanju rekreacijskih športnih iger  UE Škofja Loka so bile prve tri ekipe; 1. mesto Etiketa Žiri, 2. mesto ZRŠ in 3. mesto je osvojila ekipa Kladivarja iz Žirov.

Najboljše ekipe pa so postale iz KD Brda Dobrovo, kot prvi, kot drugi ŠD Bambi in kot tretji ekipa –KK Izvira iz Vipave.

Omeniti velja, da smo podelili  v absolutnih kategorijah tako pri moških kot tudi pri ženskah prvim trem, memorialne plakete v spomin na Draga Kisovca, ki je bil pionir in prvi predsednik ŠD Poljane, navdušen smučar in strasten kolesar.

Na podelitvi nagrad najboljšim kolesarjem in kolesarkam je prisostvoval tudi župan občine Gorenja vas – Poljane, g. Milan Čadež, ki se je prav tako udeležil vzpona na Stari vrh in pohvalil organizacijo same prireditve.

Posebna zahvala pa velja tudi zvestim sponzorjem in sicer: Sečnik Transport, Polycom, Studio Mazzini, Extrem Vital, A2U bikes, Dom Trade, Avto Markovič, Timing ŠD Poljane, VBH Škofja Loka, Simptom Škofja Loka.

Na koncu se kolesarska sekcija zahvaljuje vsem, ki so pomagali pri organizacij kolesarske dirke.

Naslednji vzpon »Pokala Polanskih Puklov« bo 7.8.2011 iz Lučin na Pasjo ravan.

Vodja tekmovanja Andrej Dolenc

Več slik: https://picasaweb.google.com/111387482556276438277/DirkaNaStariVrh#

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *