Šport

5.Turnir ŠvicBol Poljane za člane uspel

Na sončno, prvo junijsko soboto, se je v Poljanah odvijal turnir v floorballu, imenovan Švicbol, letos že peti po vrsti. Tekmovanje, ki ima prijateljski značaj in je namenjen športnemu druženju, je ob pomoči lokalnih sponzorjev organiziralo Športno društvo Poljane, oziroma društvena Floorball sekcija Polanska Banda. Nastopilo je 10 ekip, od tega 1 ženska. Ekipe, po večini iz domače občine, nekaj pa tudi iz sosednjih, so bile razdeljene v dve skupini, v vsaki jih je bilo pet.

V rednem delu so bile tekme 2×8 minut, v polfinalu in finalu pa so trajale po 10 minut. V rednem delu so imele ekipe po 4 tekme. Športno dogajanje se je odvijalo od dvanajstih pa vse do večernih ur.

Po najbolj napeti in težki tekmi je zmagala je ekipa Hipiji, drugi so je bila domača Polanska banda, po penalih na tekmi za tretje mesto je zmagala prav tako domača Polanska banda B. Najboljši strelec turnirja je bil Tadej Drlink in najboljša strelka Simona Dolinar.

Turnir so s svojim nastopom popestrila tudi dekleta iz plesne skupine Step iz Gorenje vasi. Ker je bil dan vroč, so se razgreti tekmovalci lahko ohladili v nalašč za to pripravljenem bazenu, seveda pa ni manjkalo niti opreme za floorball,za kar je bila prisotna spletna trgovina AXC – trgovina z floorball opremo, katera je tudi prispevala športno opremo za nagradno igro.

Po besedah organizatorja in vodje floorball sekcije Davida Oblaka je prireditev odlično uspela, zato bodo turnir v naslednjem letu zopet organizirali.

“Še enkrat se vsem prav lepo zahvaljujem za udeležbo. Še posebej bi rad pohvalil vse, ki ste pomagali pri organizaciji in pripravi tunirja ŠvicBol.
Se vidmo naslednje leto, kjer bomo ponovno “švicali”.”

Naslednji vikend, 12. in 13. junija pa bodo pripravili tudi »mali« ŠvicBol turnir za osnovnošolce v kategorijah do 10 in do 15 let.

Da pa ne bomo samo govorili, si oglejte še nekaj slik iz 5. Švicbola 2010.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *