Dogodki, Kultura, Zanimivosti

40-letnica turističnega društva Slajka Hotavlje

Turistično društvo “Slajka” Hotavlje vas v okviru praznovanja 40. obletnice ustanovitve društva vabi na slavnostno izobešanje in dviganje slovenske zastave velikanke, ki bo na predvečer Dneva državnosti, 24. junija 2010 ob 20.30 uri.

na prireditvenem prostoru – Šupcov travnik na Hotavljah

Program prireditve predvideva:

  1. Uvodni pozdrav
  2. Nastop Gorenjevaškega okteta
  3. Dvig zastave
  4. Druženje vaščanov

TD Slajka Hotavlje je v sodelovanju z vaškim odborom, ŠDMH Hotavlje in PGD Hotavlje ter ob pomoči številnih vaščanov, v okviru aktivnosti delovne akcije 2010, vgradilo temelje za postavitev slovenske zastave velikanke, ki bo vihrala na Boštu, nad osrednjim vaškim prireditvenim prostorom. Zastava bo vidna iz vseh treh prihajajočih se strani v vas Hotavlje; iz smeri Škofje Loke, Žirov ali Kopačnice in Volake.

Zastava je eden izmed nacionalnih simbolov, kamor sodijo še zlasti grb, himna in narodna zastava. Zakon, ki ureja vsebino, obliko in barve naših narodnih simbolov je sprejel Državni zbor julija 1994. leta.

Zastava, ki jo bodo prvič izobesili na predvečer našega praznika, bo največja slovenska zastava. Vihrala bo na drogu visokem 20 m in merila 7 x 3.5 metrov.

Organizatorji vas vljudno vabijo, da se udeležite tega slavnostnega trenutka in s svojo prisotnostjo počastite vsa dosedanja prizadevanje za samostojnost naše dežele in izkažete nacionalno pripadnost slovenstvu in slovenskemu narodu. Bodimo ponosni na našo Slovenijo in spoštujmo naše nacionalne simbole.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *