Dogodki, Ostalo

4. Salamiada in Tržni dan na Žirovskem Vrhu

TD Žirovski Vrh vabi na 4. Salamiado in Tržni dan na domačijo Javorč na Žirovskem Vrhu Sv. Urbana. Prireditev po potekala v nedeljo, 11. 04.2010, od 14. ure dalje.

Vabljeni ste tako ljubitelji suhomesnatih izdelkov, ki boste lahko pokušali in ocenjevali salame, kot tudi tisti, ki si želite, da bi bila vaša salama ocenjena. Dostaviti jih morate do 14. ure na kraj dogodka, da se bodo nato še narezale in da bo zasedala strokovna komisija.

Nekoliko z zamikom boste salame s pomočjo ocenjevalnih listkov ocenjevali še obiskovalci. Po zaključenem ocenjevanju bo sledila uradna razglasitev dobitnikov nazivov ”Kraljica Zale”, ki jih bodo prejeli prvi trije po mnenju komisije in po mnenju obiskovalcev.

Vzporedno z omenjenim dogajanjem bodo ves čas na stojnicah na voljo domače dobrote ekoloških kmetij, kmetij z dopolnilnimi dejavnostmi ter društva podeželskih žena. Vse kar boste kupovali bo domače: kruh iz kmečke peči, piškoti, suhomesnati izdelki, domača zaseka, ocvirkovica, rezanci za juho, suho sadje, žganje in likerji, med, kislo zelje in repa ter okusen sir kmetije Pustotnik iz Gorenje vasi.

Da pa se po poti do nas ne boste izgubili sledite naslednjim navodilom:

Iz smeri Škofje Loke vozite do Gorenje vasi, kjer pri bencinski črpalki zavijete LEVO čez most. Nato pa takoj DESNO. Vozite mimo cerkve in šole, nato skozi vas Lajše. Rahlo se vzpenjajte skozi gozd in se držite smeri domačija Javorč oz. tabel PRIREDITEV JAVORČ.

Če želite nedeljo, 11. aprila, preživeti v dobri družbi, le pridite na Žirovski Vrh. Zagotavljamo vam, da vam ne bo žal in da se boste radi vračali v kraj, kjer je že dr. Ivan Tavčar lovil divjega petelina v Zali.

Dodatne informacije so vam na voljo pri Luciji Kavčič na 031/693-731.

Pa še uradno vabilo Salamiada 2010.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *