Dogodki, Kultura, Šport, Zanimivosti

2. pohod treh generacij ob Rapalski meji

Jutri, 7. maja 2011, Podružnična šola Sovodenj in Turistično društvo Sovodenj vabita na organiziran in voden pohod treh generacij ob Rapalski meji, kjer pohodniki potujejo kot ENA skupina.

Vabljeni stari starši, starši, učenci, mlajši otroci – tri generacije krajanov, občanov, pohodnikov od kjerkoli. Starejši odrasli presodite svoje POHODNIŠKE SPOSOBNOSTI, prav tako velja za mlajše otroke.

Trasa letošnjega 2. pohoda bo povsem drugje kot 1. pohoda v letu 2010 in bo nekoliko DALJŠA. Delno bo potekala po asfaltni, makadamski in gozdni poti, po travniški poti oziroma po stezi: položno, rahlo navkreber in manjši del tudi precej navzdol (po stari gozdni poti). Hoje je za 3 ure in pol, z vsem dogajanjem na poti bo krožni pohod trajal do 5 ur.

Med 8.45 in 9. uro bodo udeleženci pred gasilskim domom na Sovodnju prejeli posebne “prepustnice”. Odhod bo točno ob 9. uri po navodilih organizatorjev.

DOGAJANJE:

Učenci šole Sovodenj in člani TD Sovodenj bodo v besedi in igri na določenih mestih pohodne poti ob Javorščici in do mejnika 38 predstavili mejo, življenje ob rapalski meji nekoč, predvsem kontrabantarje, financarje, graničarje in mejnike. Srečali bomo še zeliščarico in vaškega posebneža.

Ob vpisu na cilju vsak pohodnik prejme simbolično darilce. Na cilju bosta nagrajena najstarejši in najmlajši pohodnik oz. pohodnica.

CILJ POHODA: Pri glavnem mejniku številka 38 v Javorjevem Dolu (na meji z Mrzlim Vrhom), z dramatizacijo Mica na konfinu in še čem.

POVRATEK: po krožni, tudi gozdni poti navzdol; prav bodo prišle pohodne palice!

PRIPOROČILA: Pohodni čevlji. Odraslim priporočam pohodne palice. Malica in pijača iz nahrbtnika.

Pohod je na lastno odgovornost in bo potekal ob suhem vremenu.

Dodatne informacije so na voljo pri Milki Burnik na telefonski številki 031/769-121.

Lepo vabljeni!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *