Dogodki, Šport

2. gorski tek – hoja iz Kopačnice na Blegoš in nazaj

Še mesec dni nas loči do izvedbe 2. gorskega teka – hoje iz Kopačnice na Blegoš in nazaj ali krajše KBK.

Štart tekme bo v Kopačnici, trasa proge pa se vije skozi Leskovico, do Ograd in naprej čez Mali Blegoš do vrha, kjer bo tudi kontrolna točka.

Tekmovalci bodo pot nadaljevali navzdol mimo koče, proti Jelencem in nazaj skozi Ograde in Leskovico v Kopačnico, kjer bo cilj. Višinska razlika je 1060m vzpona in prav toliko spusta. Razdalja pa je 13,5 km.

Tekmovalci lahko uporabljajo tekaške palice. Časovni limit bo zaokrožen na štiri ure, kar bo zagotovo zadostovalo za vse tekmovalce. Ob poti bo zadostno število okrepčevalnic in nekaj kontrolnih točk. Za varnost bo poskrbljeno, seveda pa vsak tekmovalec tekmuje na lastno odgovornost.

ŠDMH bo poskrbel za topli obrok in pijačo na cilju. Ne bo pa manjkalo niti spremljajočega programa,  tako, da bo to nedvomno lepo doživetje za vse tekmovalce , navijače, gledalce, skratka za vse, ki bodo ta dan obiskali kraje pod Blegošem.

Na  tekmovannje se lahko prijavite na dan tekmovanja med 7. in 8:30 uro na samem štartu. Informativne predprijave pa so možne na spletni strani www.sdmh.si do ponedeljka, 9. maja 2011. Prijava mora vsebovati ime in priimek, naslov, klub/društvo, telefon, e-naslov in letnico rojstva.

Tu si lahko ogledate grafičen prikaz proge.

Na spletni strani ŠDMH najdete poleg seznama prijavljenih tekačev in razpisa tudi ostale potrebne informacije.

Informacije so na voljo tudi pri vodji tekmovanja, Boštjanu Jezeršku, na telefonski številki 031/391-354.

Vabljeni, torej v soboto, 21. maja 2011, kot tekači ali navijači v vasico pod Blegošem.

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *