Dogodki, Šport, Zanimivosti

14. vzpon z gorskimi kolesi na Blegoš

Leto je naokoli, spet je september, mesec ko bomo v Športnem društvu Marmor Hotavlje že tradicionalno za vse ljubitelje kolesarjenja, predvsem gorskega, pripravili

VZPON Z GORSKIMI KOLESI NA BLEGOŠ, tokrat že v 14-ti izvedbi.

Nedelja 23.9.2012 je tisti dan, ko Blegoš prav gotovo ne bo sameval, pravzaprav, ko bo Blegoš še bolj živ kot običajno.

Kot že vselej doslej, se bodo tudi letos tekmovalci potegovali za VELIKO NAGRADO KRAS SEŽANA, mimogrede, zmagovalci po kategorijah dobijo v »trajno« last kraške kitare (pršute), domačini za OBČINSKO PRVENSTVO občine GORENJA VAS – POLJANE, bo pa letos že drugič Blegoš tudi četrta, zadnja postaja POKALA POLANSKIH PUKLOV, pokala štirih kolesarskih vzponov po poljanskih gričih (Stari vrh, Pasja ravan, Javorč in Blegoš).

Kolesarji se bodo na cca 13 km dolgo preizkušnjo proti cilju podali iz Hotavelj, preko Suše in Črnega kala. Cesta je v začetnih petih kilometrih asfaltirana, ostalo je makadam, od Hotavelj do Suše je ravnina, naprej do cilja pa nekaj manj kot 10km vzpona. Zaslužen aplavz bo kolesarje čakal na cilju, pri koči na Blegošu, cca 980m višje od štarta.

Ne bo pa kolesarje čakal samo prelep pogled na vrh, postrežba na cilju in množica navijačev-pohodnikov na poti do cilja, vsi kolesarji bodo poleg najboljših imeli možnost dobiti bogate nagrade, glavna med njimi tudi pravo KOLO.

Poleg absolutnega rekorda izpred nekaj let, v lasti Roberta Vrečerja, bo letos najbrž v nevarnosti predvsem ženski časovni mejnik. Blegoš bo namreč tudi tokrat imel možnost pozdraviti svojo zvesto udeleženko, deseto uvrščeno kolesarko iz pravkar minulih Olimpijskih iger v Londonu, TANJO ŽAKELJ.

Vabljeni torej na Blegoš vsi tisti, ki bi se radi pomerili z najboljšimi slovenskimi gorskimi kolesarji, zlasti pa tisti, ki bi radi preizkusili lastno pripravljenost, lastne meje, predvsem pa svojo voljo.

Verjemite, ko se po zadnjem, za Blegoš značilnem klancu, po kratki ravnici zapeljete proti cilju, je ves vloženi trud poplačan s prekrasno naravno kuliso, s pripravljenostjo in skrbjo organizatorja, da se sicer prijetno utrujeni, vendar z zadovoljstvom na obrazu, spustite nazaj v dolino.

Vidimo se v nedeljo 23.9.2012 na Blegošu!

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *