Dogodki, Kultura, Zabava

Lepo je res na deželi in 13. praznik žetve

Člani TD Žirovski Vrh se že aktivno pripravljajo na njihovo največjo prireditev Praznik žetve, ki se bo odvijala v soboto, 24. in nedeljo 25. julija 2010, na  Kekčevem travniku na Žirovskem Vrhu Sv. Urbana.

Letos obljubljajo kar nekaj novosti in različnih doživetij. V soboto, 24. julija bodo ob 19.30 predstavili kmečko igro ”Šiba bo pela”, v kateri ne bo manjkalo humorja, največji pomen pa so dali na ohranjanju starih šeg in navad. Igra govori o otroški vzgoji in medgeneracijskih odnosih. Dogajanje se bo prestavilo v čas pred 100 leti, ko je še pela šiba, kadar otroci niso ubogali in ko se je še spoštovalo starejše ljudi. Organizatorji obljubljajo nepozabno doživetje, ki vas ne bo zgolj samo nasmejalo, temveč bo za vas tudi poučno. Kmečka igra je avtorsko delo domačinke Tončke Oblak.

Po končani predstavi pa bo za ples in dobro voljo poskrbel ansambel Javor.

Nedeljski program se bo odvijal v dveh delih.

V dopoldanskem času, od 10. ure dalje, bodo dogajanje popestrile demonstracije kmečkih strojev na travniških brežinah, ki bodo zanimive tako za odrasle, kot tudi za otroke.

  • ob 13. uri bo obiskovalce razvedril show Žirovski vrh ima talent,

  • ob 14. uri se bo pekla največja pleskavica na Gorenjskem – 2,2 metra,

  • ob 15.uri sledi kulturni program in igrani prikazi starih kmečkih opravil povezanih z žetvijo,

  • ob 16.30. uri pa bo za ples poskrbel ansambel Novi spomini.

Prireditev bo popestrena s številnimi stojnicami domačih izdelkov in pridelkov, srečelovom in delavnicami za otroke.

Od 10. ure dalje pa bodo dogajanje popestrile demonstracije kmečkih strojev, ki jih bo predstavljala Agromehanika Kranj. Najbolj zanimiva bo gotovo košnja v strmini s traktorjem AGT 50 KS, hribovske izvedbe, širine 2 m.

Vse dogajanje bo potekalo na Selakovem travniku (Žirovski Vrh Sv. Urbana 35), pod velikim šotorom.

Iz prireditvenega prostora se odpira čudovit razgled na Polhograjsko hribovje, Julijske Alpe ter okoliške vasi. Novost je tudi sveže asfaltirana gorenjska turistična panoramska cesta, ki nudi še posebno udobje in odkriva lepote tako pohodnikom, kolesarjem, kot tistim, ki se na Žirovski Vrh pripeljejo z avtomobilom ali avtobusom.

Obe prireditvi bosta v vsakem vremenu, pod velikim šotorom.

Pot do prireditve pa najdete na njihovi spletni strani.

V priponki pa še originalno vabilo.


Trackbacks / Pings

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *