Šport

12. Visoški tek je prinesel lepo vreme

214 tekačev, lepo vreme in odlična organizacija. Vse to in še več je 12. Visoški tek, ki je tudi letos postregel s številčno udeležbo tekačev od vsepovsod. Največ je bilo kajpak Gorenjcev, saj je tekmovanje štelo tudi za Gorenjski pokal v rekreativnih tekih.

Kljub slabi vremenski napovedi je bilo vreme skoraj idealno. Sonce in kar prijetne temperature, dež je na srečo organizatorjev iz Športnega društva Poljane počakal do poznega popoldneva.

Kljub številnim tekmovanjem v bližnji okolici se je letošnjega teka udeležilo zavidljivo število tekačev – 214. Proge so sedaj že nekaj let tradicionalne in se ne spreminjajo. Za otroške kategorije so speljane v bližini Tavčarjevega dvorca na Visokem, medtem ko proga za člane in članice v dolžini 9.700 m vodi iz Visokega skozi Hotovljo do obrata v Žabji vasi in nazaj na Visoko.

Najbolj zanimiva in številčno zastopana je bila proga v dolžini 9.700m, kjer sta po zaslugi absolutnih zmagovalcev padla tudi oba rekorda proge. Valerija Mrak iz Gorenje vasi (AD Posočje) je za progo porabila 37 minut in 52 sekund, Tone Kosmač iz Hotavelj (ŠD Marmor Hotavlje) pa prav tako rekordnih 31 minut in 28 sekund.

Izvedbo letošnjega teka je v sodelovanju s Timingom ŠD Poljane skoraj v celoti prevzela nova organizacijska ekipa, člani tekaške sekcije Športnega društva Poljane. Sodeč po besedah gledalcev in tekačev, je bil to najbolje organiziran Visoški tek doslej. Ob tej priložnosti gre velika zahvala tudi vsem sponzorjem, ki so s svojimi prispevki pripomogli k lažji izvedbi tekmovanja.

Na spletni strani Športnega Društva Poljane so tudi že rezultati, na Poljanskem portalu pa si lahko ogledate tudi nekaj slik.

Gašper Debeljak, vodja tekmovanja.

Trackbacks / Pings

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *