Šport

10. kolesarska dirka Poljane – Stari vrh je uspela

V soboto 17.7.2010 je ŠD Poljane – kolesarska sekcija Indu Team organizirala  jubilejno že deseto zapored kolesarsko dirko iz Poljan na Stari vrh.

Kljub zelo toplemu vremenu se je dirke udeležilo kar 185 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Slovenije, ki so bili razdeljeni v 20 starostnih kategorij.

Dirka je letos prvič štela za državno prvenstvo Slovenije in že desetič za občinsko prvenstvo občine Gorenja vas – Poljane.

V moški konkurenci je bil najhitrejši  Mohorič Matej (KK Sava Kranj), ki je za progo porabil 26 minut in 36 sekund in je nastopil izven konkurence zaradi UCI licence. Uradni zmagovalec je tako postal Dogša Iztok (Genesha Team) s časom 26.48, drugi je bil z zaostankom 6 sekund Dacar Boštjan (KD Mengeš) tretji pa domačin Aleš Hren (ŠD Poljane).

V ženski konkurenci je na Stari Vrh najhitreje prikolesarila Šorli Peternel Katja (KD Brda Dobrovo), katera je za progo potrebovala 31 minut in 38 sekund. Drugo mesto je osvojila Jagodic Andreja (ŠD Bambi), tretja pa je bila Žakelj Rada (Pekarna Magušar).

Na podelitvi nagrad najboljšim kolesarjem in kolesarkam je prisostvoval tudi župan občine Gorenja vas – Poljane, g. Milan Čadež, ki je pohvalil organizacijo same prireditve in bil zelo presenečen nad številom tekmovalcev, ki so prišli kljub hudi pripeki.

Ker je dirka štela tudi za državno prvenstvo Slovenije v vzponu, so najboljši rekreativci v 16 kategorijah prejeli majice državnih prvakov v barvi slovenske trobojnice.

Posebna zahvala pa velja tudi našim zvestim sponzorjem in sicer: Sečnik Transport, Polycom, Studio Mazzini, Extrem Vital, A2U bikes, Dom Trade, Avto Markovič, Mesarija Selak, Timing ŠD Poljane, in vsem ostalim, ki ste pomagali, da je prireditev res lepo uspela.

Na koncu se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri organizacij kolesarske dirke.

Naj omenim še to, da sta organizatorja dirke Andrej Dolenc in Aleš Hren prejela priznanje ŠD Poljane za trud pri že deseti izvedbi kolesarske dirke iz Poljan na Stari vrh.

Za konec pa si oglejte še razpredelnico vseh dosedanjih zmagovalcev in pa generalno in občinsko razvrstitev.

Vodji tekmovanja Andrej Dolenc in Aleš Hren.

Trackbacks / Pings

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published. Required fields are marked *